Tarih Nasıl Yazılır?
Günlük konuşmalar içerisinde ve iş yaşamında yer alan iletişim kapsamında tarih yazımını sık olarak kullanılır. Günümüzde özellikle tarihlerin yazımı esnasında sıralama hususunda hatalar yapılır. Bu konuda gün ve ayın sıralanma şekillerinin karıştırıldığı büyük bir dikkat çeker. Tarihlerin yazılırken dikkat edilmesi gerekli olan yazım kuralları şu şekilde ifade edilebilir. Bilinmiş olan tarihi bir olayı anlatılırken ay ve gün bölümü büyük harf ile yazılmalıdır.
Örnek olarak verilirse,
29 Ekim kutlamaları çok etkileyiciydi.
23 Nisan hazırlıkları tamamlandı.
Doğum Tarihi Nasıl Yazılır?
Yazılmış olan bir metin içerisinde tarih yazımının yapılması esnasında, zaman birimi olarak en kısa olandan başlayarak en uzun olana doğru olacak şekilde sıralamak gerekir. Bir başka deyiş ile bahsedilen sıralamanın gün, ay ve yıl biçiminde yazılması doğru olarak adlandırılır. Ay bilgisini yazma sırasında sayı şeklinde değil de harf ile de yazmak mümkün olmaktadır.
Örnek Olarak Vermek Gerekirse;
15.02.2016
15 Nisan 2021
Şeklinde hem sayı ile hem de harf ile ayı yazabilmek mümkündür. Önemli bir nokta ise ay ve gün isimleri yanında sayı bulunmadan kullanılırken küçük harf ile başlamalıdır.
Tarih Atarken Neye Dikkat Edilmelidir?
Tarihin yazılması sırasında gün, ay ve senenin arasına nokta ya da eğik çizginin yazılması gerekir.
Örnek olarak verilirse;
13.09.1990 veya 13/09/1990
Şeklinde örnek verilebilir.
ALINTI KAYNAK: https://www.cnnturk.com/egitim/tarih-nasil-yazilir-bugunun-tarihi-nasil-atilir-tariihlerin-yazilisi