Adana’nın Saimbeyli ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
AFAD’dan yapılan açıklamada, 15.31’de meydana gelen depremin derinliğinin 7 kilometre olduğu bildirildi.
CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Adana’daki depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Şükrü Ersoy’un açıklamaları şöyle:
class=”medyanet-inline-adv”>
Komşu fayzonlarda huzursuzluk başladı. Normalde bu depremin oluştuğu fayzonunda olmamasına karşın bu depremler art arda gelmeye başladı. Bunlardan bir tanesi Adana’da 4.4 büyüklüğünde.
Adana çevresinde Çukurova var. Gevşek toprakların deprem dalgalarının yavaşlayacağı, yapı stoklarına yük bindireceği bir durum var. 1998’de Ceyhan depremi olmuştu. Çok büyük bir deprem değildi. Yıkımlar yaşandı. Can kayıpları olmuştu. Bu o bölgenin depremlerden etkilenebileceğinin önemli bir göstergesi. Çukurova toprakları üzerindeki yapı stoklarında önemli bir etki yapabilir.
6.5 büyüklüğünde depremlerde bile böyle etkiler görülebilir. Dağlık, tepelik alanlarda zemin biraz daha sağlam buralarda çok büyük hasarlar beklenmeyebilir.
class=”medyanet-inline-adv”>
BUNLAR TİPİK BİR ARTÇI GİBİ DEĞİL
Buralardaki depremleri izliyoruz. Ama Adana’nın güneyinde Karataş, Yumurtalık’ta Doğu Anadolu Fayı var. Buradan yola çıkarak büyük bir deprem bekliyoruz demek spekülatif olur. 7.7 ve 7.6 çevre ildeki fayzonları huzursuz etti. Normalde bu kadar deprem olmaz. Bunlar tipik bir artçı gibi de değil.
Komşu alanlarda bir deprem aktivitesi bu. 4’ü geçince vatandaşlar hissediyor. 5’i vardığı zaman daha da çok hissediyorlar. İnşallah bu artçı dönemini küçük depremlerle atlatırız diye düşünüyorum.
Depremlerden kaçış yok, zaman zaman büyük depremler oluyor. Sağlam güvenilir yerleşim yerlerinde olmaya çalışacağız. Bu konuda devletin de çeşitli katkısıyla sağlam binalarda olmaya çalışmamız gerekiyor.
ALINTI HABER: https://www.milliyet.com.tr/gundem/son-dakika-adanada-4-4-buyuklugunde-deprem-6916083